Kunststof Kozijnen

Kozijn Noord levert enkel kunststof kozijnen welke aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Onze kozijnen, van Europees fabrikaat, zijn zeer duurzaam en van zeer goede kwaliteit.

Kunststof kozijnen stonden lange tijd in de schaduw van de ‘echte’ houten kozijnen, maar de nieuwe generatie kunststof kozijnen wint het op alle vlakken van houten kozijnen. Kunststof kozijnen hebben tegenwoordig een fraaie uitstraling en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Dat blijft een groot pluspunt. U kunt uw kunststof kozijn helemaal zelf samenstellen: van type uitvoering tot kleurafwerking, voor zowel bestaande als nieuwbouw woningen. Wij leggen alle mogelijkheden graag aan u uit.

Kunststof kozijnen hebben een groot voordeel ten opzichte van de traditionele houten kozijnen;

  • Weinig tot geen onderhoud
  • Lange levensduur
  • Hoge kwaliteit

Van strak en modern tot traditioneel en authentiek: bij Kozijn Noord kunt u kiezen uit verschillende stijlen kozijnen. Al onze kozijnen zijn onderhoudsarm.

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in alle kleuren, vormen en maten. Van wit of antraciet tot knalrood, al naar gelang uw smaak. Kiest u voor de uitstraling mat-satijn of neemt u bijvoorbeeld onze fraaie kozijnen met houtnerf. Die zien eruit als hout maar bieden alle voordelen van een kunststof kozijn.

Draaidelen

Een raam open zetten kan op heel veel manieren. Kies het type kunststof raamkozijn dat bij uw woning past: een vast raam of een raam met een draai- of kiepstand.

Vast glas

Geen bewegende delen

Een vast raam is een standaard raam dat niet open gedaan kan worden en is daarom bijzonder inbraakveilig. Het bestaat uit een kozijn en uit glas. Veel klanten kiezen voor een vast raam in combinatie met bijvoorbeeld draaikiepramen of een valraam. Er zijn vele combinaties mogelijk. Bij ons altijd op maat gemaakt.

Draaikiepraam

Veiligheid voorop

Een groot voordeel van een draaikiepraam is dat de ramen vanaf binnen gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. U hoeft niet meer op een ladder naar lastige plekken, dus dat is een stuk veiliger. De kiepstand kunt u zelf afstellen in een winterstand (kleine opening) en zomerstand (grote opening). Hierdoor kunt u onder alle weersomstandigheden de ruimtes ventileren. Door de afsluitbare bedieningskruk, voldoen onze draaikiepramen aan Politiekeurmerk Veilig Wonen® en is het raam ook kindveilig.

Valraam of uitzetraam

Geschikt voor kleine ruimtes

Met een kunststof valraam kunt u ventileren via de kiepstand. De scharnieren van dit raam bevinden zich aan de onderzijde. Opent u dit raam, dan valt de bovenkant van het raam naar binnen. Daarom is dit type raam erg geschikt voor badkamers en keukens.

Een uitzetraam is bijna hetzelfde als een valraam. Het verschil zit hem in de valrichting: een uitzetraam valt naar buiten toe open.

Dubbel openslaande ramen

Voor een grote opening

Een stolpraam bestaat uit twee delen en heeft geen middenstuk. Een deel draait naar links open en een deel naar rechts, de twee delen sluiten precies op elkaar aan. Zet je die beiden open, dan ontstaat er één grote opening, ook wel een verhuisraam genoemd.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het correct monteren van kunststof kozijnen is erg belangrijk voor een zorgeloos gebruik. De gediplomeerde vakmensen van Kozijn Noord zorgen voor het vlekkeloos plaatsen en afwerken van uw nieuwe kunststof kozijnen.

Wij monteren kunststof kozijnen volgens de richtlijnen van branche-organisatie VKG waarin strenge eisen zijn opgenomen voor wat betreft gebruikte materialen, plaatsingsvoorschriften, afdichtingen, aansluitingen en veiligheid.

Add Comment